LAKTAŠI, 11. oktobra –  Predstavnici kompanije “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice podijelili su danas farmerima 90 poljoprivrednih mašina, vrijednih oko 600.000 KM, s ciljem povećanja kvaliteta sirovog mlijeka kao otkupne sirovine.
Riječ je o pomoći u mehanizaciji za više od 60 farmi, a mašine, uručene u prostorijama “Agrokopa” u Kobatovcima kod Laktaša, namijenjene su za spremanje silaže, sjenaže i kvalitetnu obradu zemljišta.

agregati-za-poljoprivredne-masine
Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača-mljekara Vladimir Usorac rekao je da je izuzetno značajna i dobra saradnja sa “Mlijekoproduktom”, kao najvećim otkupljivačem mlijeka u Srpskoj i BiH.

“U ova teška vremena, kada farmeri nisu u mogućnosti da sami izdvoje sredstva za nabavku dodatne mehanizacije, pomoć je i te kako dobrodošla, a ‘Mlijekoprodukt’ redovno isplaćuje svoje obaveze prema farmerima i tako omogućava nesmetan proces proizvodnje mlijeka”, rekao je Usorac.

On je naglasio da su farme dobile upravo one mašine koje su im bile neophodne za unapređenje proizvodnje.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić rekao je da ova kompanija kontinuitano radi na unapređenju cjelokupog proizvodnog procesa s ciljem dobijanja što kvalitetnijeg finalnog proizvoda, saopšteno je iz ove kompanije.

“Ovo je jedan u nizu koraka koje mljekara preduzima s ciljem povećanja kvaliteta otkupne sirovine. Cilj je da farmerima omogućimo kvalitetnu pripremu hrane za krave, što direktno utiče na kvalitet mlijeka”, rekao je Sandić.

On je naglasio da su farmeri značajna karika u proizvodnom lancu, zbog čega nastoje da ulaganjima unaprijede njihove uslove rada.

“Na taj način postižemo da finalni proizvodi, koje nudimo potrošačima, budu napravljeni od najkvalitetnijeg mlijeka sa domaćih farmi”, rekao je Sandić.

“Mlijekoprodukt” je i prošle godine uložio 600.000 KM u modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama kako bi se osigurala efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane i sirovog mlijeka.

 

/SRNA/