LAKTAŠI, 8. maja – Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman rekao je na prijemu za kik boks reprezentativce Republike Srpske na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj da se nada da će sportisti sa područja ove lokalne zajednice i u budućnosti nastaviti da bilježe dobre rezultate.

Prijemu su prisustvovali trener Kluba borilačkih sportova “Vuk” iz Laktaša Slaviša Marjanović i članovi kluba koji su činili reprezentaciju Republike Srpske na svjetskom prvenstvu WAKF federacije u Zalaegeršegu u Mađarskoj.

Reprezentacija Republike Srpske osvojila je ukupno sedam medalja.

Zlatnu medalju osvojila je Ivana Cvikić jedina djevojka koja se takmičila u ženskoj konkurenciji u disciplini K1 do 65 kilograma. U seniorskoj konkurenciji u disciplini kik lajt osvojila srebro.

Osim Cvikićeve, u disciplini K1 u kategoriji do 91 kilograma, srebrenu medalju osvojio je Damjan Savanović, dok je bronza u istoj disciplini pripala Dejanu Dobrašu u kategoriji do 85 kilograma.

Srebro su u ovoj disciplini osvojili Slobodan Petković u kategoriji do 62 kilograma, a Ognjen Makivić u kategoriji do 67 kilograma, a u kik lajt disiplini Vladimir Tadić u kategoriji do 88 kilograma.