LAKTAŠI, 4. juna – Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman izjavio je da ova lokalna zajednica podržava Obojkaški klub “Laktaši”, ali i ostale sportove na području opštine, ističući da su sportisti jedni od najboljih ambasadora ove opštine i Republike Srpske.

“Na području naše opštine ima veliki broj kvalitetnih sportista, među njima su svakako i odbojkašice. Smatram da u sport treba što više ulagati, jer sportisti su ti koji su jedni od naboljih ambasadora naše opštine i Srpske”, rekao je Kodžoman.

On je danas upriličio prijem za odbojkašice “Laktaša”, koje su ove godine osvojile zlatnu medalju na Međunarodnom festivalu odbojke u Turskoj, saopšteno je iz opštine Laktaši.

Na turniru koji je organizovala Balkanska odbojkaška asocijacija, odbojkašice iz Laktaša bile su bolje od ekipa iz Srbije, Albanije, Crne Gore i Moldavije.

Direktor Odbojkaškog kluba “Laktaši” Zoran Rašljić naglasio je da je izuzetno ponosan na svoj tim jer, uprkos nezavidnoj finansijskoj situaciji, uspijevaju da se izbore i igraju na najbolji mogući način.

“Rezultat napornog rada su mnogobrojna priznanja i medalje koje smo osvojili. Daćemo sve od sebe da nastavimo napredovati i predstavljati našu opštinu u najboljem izdanju, kao što smo i do sada činili”, rekao je Rašljić.

Ovaj sportski kolektiv ostvario je značajne rezultate i u protekloj godini. Odbojkašica Ana Pavlović proglašena je za najbolju igračicu na Regionalnom prvenstvu Malih olimpijskih igara, a Katarina Rašljić za najboljeg poentera-napadača.

Odbojkaški klub “Laktaši” osnovan je 2009. godine i danas broji više od 120 članova, uzrasta od šest do 12 godina. Članovi kluba učestvuju na takmičenjima kao seniorska, kadetska i pionirska selekcija u Odbojkaškom savezu Republike Srpske.