LAKTAŠI, 03. novembra –  Na području opštine Gradiška danas su uhapšena tri lica zbog posjedovanja veće količine droge, saopštio je načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Darko Ilić.

droga
Ilić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da su uhapšena lica čiji su inicijali T.N. /43/ i T.P./45/ iz Banjaluke i lice M.T. /60/ iz Gradiške.

Prema njegovim riječima, prilikom pretresa, kod ovih lica pronađeno je 20 kilograma skanka, pola kilograma kokaina i 367 grama heroina.

Ilić je naveo da su narkotici, prema saznanjima policije, bili namijenjeni tržištu Zapadne Evrope, da su uhapšena lica na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi Banjaluka i da će u zakonskom roku biti sprovedena u banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

“Uhapšena lica nisu odranije poznata kao izvršioci krivičnih djela iz oblasti opojnih droga i nisu evidentirana kao izvršioci bilo kakvih krivičnih djela”, rekao je Ilić i dodao da je ova akcija izvedena zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni braća Nenad i Predrag Trnić i Tito Mikač.