Izjava pjevača Miroslava Ilića u kojoj je rekao da mu je potrebno 3.000 evra mjesečno da preživi pokrenula je veliki broj komentara, a pojedine njegove kolege prokomentarisale su njegovo priznanje.

Radiša Trajković Đani i njegova supruga Slađa žive na visokoj nozi, a kako ona kaže troškovi su im i tokom korone ogromni.

Kada su joj rekli da je Đanijev kolega Miroslav Ilić rekao da mu je dovoljno 3.000 evra mjesečno, prasnula je u smijeh.

“Šta će njemu (Miroslavu) više, kad je jednom nogom u grobu… Ma kakvi 3.000 evra, jedino ako se greje na Smederevac na drva. Meni toliko samo za račune treba. Na račune najviše trošimo, jer sad nigde ne idemo, 10.000 evra minimum”,  kazala je Đanijeva žena, pa dodala:

“Četiri stana, pa za sve računi, infostan, struja… Onda plate, firma, doprinosi… Troškovi su nam ogromni”.

Pjevačica Goca Božinovska kaže da nije trošadžija, ali da isto tako i ne broji koliko je potrošila na mjesečnom nivou.

“Meni treba i 5.000, nema tih para koji se ne potroše. I za decu i za prijatelje, ako sklopiš da stvarno ispoštuješ sve, treba dosta, ali ja ne brojim. Kupim ono što mi treba i ne vodim evidenciju. Nisam primetila da mi zafali, ni koliko sam potrošila, ni koliko imam ne znam. Deca rade, pa sam ih skinula sa dnevnog reda, svi su samostali, i Mirko i Zorana i Jelena… Ne bi mi bilo loše da mi da neko 3.000 evra, Miroslav je čovek sigurno mislio na sve troškove. Ima i oko kuće troškova, te nešto popustilo, nešto puklo, krov, teže je ljudima koji imaju kuću nego stan”,  rekla je Goca za “Telegraf” i dodala:

“Kuvam, prčkam, spremam jer to volim, kupiću i na akciji, što da neću, čemu bahatost. Uklapam se ja i u prosečnu platu u Srbiju.”

Kako je Anabela Atijas navela, najviše novca mjesečno daje za školovanje kćerki Blankice i Nine.

“Moj život nije jeftin jer imam dvoje dece u privatnoj školi. Imam tinejdžerku, znate kako to sa tinejdžerima ide. Jeste da se u koroni se manje troši, manje se izlazi, ja ne pamtim kad sam na sebe dinara potrošila. Ja ne žalim na obrazovanje, bez stresa se deca obrazuju i nama roditeljima je lakše kad imaš normalnu svakodnevicu. Te dve školarine, računi, život, Blankica ide na tenis, balet, iskreno ne smem da stavim na papir… nije ispod 2.000 evra”, rekla je Anabela.

Kristina Kija Kockar za Kurir kaže da mjesečno troši oko 20.000 dinara.

– Moje obaveze za stan su oko 8.000 dinara, telefon varira jer imam neograničen paket, ali preko toga ide jer šaljem poruke na 3030. Za gorivo, ako sam po gradu, treba mi 4.000 dinara jer retko gde idem. Što se hrane tiče, mogu na hlebu ceo mesec da budem, ali da kažemo prosek jer često spremam sama, uključujem i sokove i za to mi treba 8.000 dinara. Znači 20.000 dinara bez telefona, da mogu da platim obaveze, hranu za frižider i gorivo. To je neki minimum s kojim mogu da živim. A živela sam i s manje. Ovo je samo za mene – kaže Kija i dodaje da njenoj porodici treba više:

Za razliku od nje, Aca Lukas ima veće izdatke, prije svega jer ima četvoro djece kojima pomaže.

– Živim sasvim normalno, kao većina ljudi. Imam troškove, komunalije, hrana, a i roditelj sam koji pomaže svojoj deci, pa mi je dovoljno od 1.200 do 1.400 evra.

Suzana Mančić je prije korone mjesečno trošila oko 2.000 evra mjesečno. I sad ima visoke troškove, jer ima dvije kćerke i kućne ljubimce, ali kao i svi manje zarađuje zbog korone.

– Rekla sam da mi je potrebno minimum 2.000 evra i stojim iza toga. Ali sad je situacija takva da sam srećna ako imam 2.000. Nije mnogo 3.000 kao što kaže Miroslav, njemu čoveku toliko treba, takav mu je standard – smatra najpoznatija loto djevojka.

Glas Srpske