LAKTAŠI, 10. maja – Na graničnom prelazu Gradiška pojačan je saobraćaj teretnih vozila na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su na snazi mjere koje su na granici sa BiH uvele Srbija, Hrvatska i Crna Gora.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH – Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Ulazak stranih državljana u BiH zbog poslovnih obaveza dozvoljen je samo ako ima potvrdu o negativnosti testa na virus koronu, koja ne smije biti starija od 48 časova, kao i pozivno pismo kompanije koju dolazi da posjeti.

Sve granične prelaze prema BiH zatvorila je i Crna Gora, a ulazak je kao i u Hrvatsku dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

Srpskainfo