BEOGRAD, 09. juna – Desetak lovaca, radnici “Veterine” u kombiju i nekoliko pasa koji jure prase divlje svinje, dok djeca sa strane posmatraju i navijaju da mladunče pobjegne, video je koji je zapalio društvene mreže.

Divlje-svinje

Kako izgleda potjera za divljim svinjama, ali i koliko su sposobne brzo da trče, najbolje se vidi na snimku objavljenom na Jutjubu. Građani su uočili mladunče divlje svinje kako se kreće u parku Ušće, a na tragu su mu bili i lovci i radnici “Veterine”. A onda je krenula prava potjera.

Mladunče velikom brzinom trči sa jednog kraja parka na drugi, lovci se više puta bacaju, ali im prase izmiče, uključuju se i psi ali slaba vajda, prasence je brzo i teško ga je uhvatiti. Na snimku se vidi i radnik “Veterine” kako drži pušku sa strelicama za uspavljivanje, ali prase je toliko brzo da čovjek ne može ni da nanišani.

 

U potjeru se uključuje i kombi, pokušava da navede prase ka lovcima ali ne uspijevaju, a sve to prate djeca sa strane, skaču i navijaju. Divlje prase se nije dalo, potrudilo se maksimalno, ali je na kraju i “dolijalo”. Radnik “Veterine” uspijeva nekako da se baci i uhvati ga, a zatim i odnese u kombi, kako bi kasnije bilo prebačeno u rezervat.

Snimak je napravljen u četvrtak tokom dana, kada su divlje svinje tek krenule da “opsjedaju” Novi Beograd, ali je za kratko vrijeme zadobio veliku pažnju jer je prvi pravi snimak koji opisuje teškoće sa kojima se susreću ljudi koji za njima tragaju.

(Blic)