LAKTAŠI, 7. decembra  – Kompanija “Milco” iz Laktaša ponovo je pokazala šta znači humanost, te je tradicionalno, po četvrti put, štićenicima Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci obezbijedila zimsku obuću.


Naime, Nemanja Šobot, direktor kompanije “Milco”, zajedno sa  Markom Cvijetićem, sinom vlasnika ove kompanije Bojana Cvijetića, ovom domu donirao je dječju obuću u vrijednosti od 3.500 KM.

“Tata nam je kupovao zimsku obuću pa smo se sjetili naših prijatelja u Domu”, kazao je Marko Cvijetić.

Kako je rekao Šobot, inicijator ove humanitarne akcije bio je Marko Cvijetić, koji je najviše učestvovao u odabiru obuće, koja mnogo znači za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja.

“Ovo je postala tradicija, jer mi već četvrtu godinu zaredom radimo ovakve donacije. Sa direktoricom Doma dogovaramo šta je potrebno štićenicima, pa smo tako i ove godine isto učinili i donijeli smo zimsku obuću”, rekao je Šobot.

Kako je kazao Šobot, godina koju ova firma ostavlja iza sebe je bila veoma izazovna, ali, kako kaže, ipak su ostvarili zacrtane ciljeve.

Šobot je naveo da  kompanije “Milco” i “21. maj”  posluju u istom vlasništvu, a kako je dodao, u procesu su  preseljenja na nove lokacije, u Nemanjinoj ulici, industrijska zona Laktaši. “Na navedenoj lokaciji imamo  logistički centar koji je smješten na 25.000 kvadratnih metara, 5.000 kvadrata skladišnih kapaciteta i 600 kvadrata kancelarija. U tim prostorijama od 1. januara biće smještene obje firme”, kazao je Šobot, te dodao da su upravo iz tih  razloga zaposlili pet novih radnika.

“Iz tog razloga smo primili pet novih radnika, a po preseljenju zaposlićemo još pet. Sve ovo smo uradili uz dobru saradnju sa Zavodom za zapošljavanje Laktaši. Ovom prilikom bih posebno istakao uspješnu saradnju sa opštinskom vlašću u Laktašima, a posebno bih istakao odličnu komunikaciju i saradnju sa gradonačelnikom Miroslavom Bojićem i njegovim saradnicima”, kazao je Šobot, te  podsjetio da je “Milco” jedno od prvih privatnih preduzeća na teritoriji opštine Laktaši, koje je osnovano sad već daleke 1989. godine.

Darijana Kecman, direktorka Doma “Rada Vranješević”, zahvalila je kompaniji “Milco”, koja tradicionalno donira sportsku opremu za štićenike Doma.

“Ove godine su se javili, kao i svaki put, da pitaju šta treba. Mi im svaki put konkretno kažemo i oni zaista ispoštuju potrebe djece. Ovaj put to je zimska obuća”,  rekla je Kecmanova.

Kako je dodala, donacije olakšavaju Domu da obezbijedi  djeci sve ono što imaju djeca u svojim biološkim porodicama.

“Konkretna pomoć i donacije imaju veći značaj kada donatori uvaže naše konkretne ponude, a kompanija ‘Milco’ to svakako četvrti  put zaredom radi”, kazala je Kecmanova.