​BILEĆE – Komšijska svađa Bilećana Radivoja Gušića (59) i Ilije Čokorila (50) dobila je epilog u četvrtak kada je Gušić prijavio komšiju iz sela Zlatište da ga je istukao drvenim kocem i prijetio mu puškom.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Čokorilo je uhapšen i terete ga za krivična djela tjelesna povreda, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

Kako saznajemo, incident među komšijama, koji odranije imaju nesuglasice, desio se u večernjim satima kada je Čokorilo svom komšiji nakon svađe, u fizičkom obračunu, nanio više udaraca  drvenim kocem. Gušić je u tom obračunu zadobio tjelesne povrede i oko 20.20 batine je prijavio policiji, kao i prijetnje puškom koje mu je sugrađanin uputio.

Kako saznajemo, Čokorilo u svom kraju inače ne važi baš za dobrog komšiju, jer je uglavom sa svima ulazio u sukobe.

Kako su nam potvrdili iz Policijske uprave Trebinje, nakon prijave napada i prijetnji, policijski službenici iz Bileća su odmah izašli na lice mjesta.

“Tom prilikom zatečen je I.Č., koji je nakon obavljenog razgovora policiji predao vatreno oružje – pušku, nakon čega je lišen slobode”, naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv I.Č. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

 

Nezavisne