Šabačka Komunalna policija tokom vikenda prekinula je korona žurku na kojoj je, prema procenama ove službe, bilo između 60 i 70 mladih. Protiv vlasnika biće pokrenut prekršajni postupak.

Komunalna policija dobila je dojavu da se u vikendici obrasloj šumom, dvadesetak kilometara od Šapca, u vreme zabrane okupljanja, organizuje žurka. Iako nisu imali preciznu lokaciju, tragali su dok nisu pronašli kuću okruženu rastinjem, odakle je dopirala muzika.

– Kada smo se mi pojavili, njihov komentar je bio: “Kako ste nas pronašli kad smo se baš dobro sakrili?” – priča Borko Jekić, načelnik Komunalne milicije i dodaje da su u ovakvim situacijama dojave građana dragocene.

On napominje da ima onih koji javljaju komunalnoj miliciji i da podržavaju njihove akcije.

I pored toga, grupa mladih, odlučila je da napravi za sebe zabavu malo dalje od grada, verujući da ih neće uhvatiti.

– U trenutku upada zatečeno je 31 lice, ali prema našim informacijama tu je bilo i do 70 mladih pre nego što smo se mi pojavili. Vlasnik vikendice gde je žurka otkrivena preuzeo je odgovornost i protiv njega biće pokrenut prekršajni postupak. Sud će odlučiti koja će kazna biti, ali se ona kreće u rasponu od 50 pa do 150 hiljada dinara – ističe Borko Jekić.

Skoro da nema vikenda u Šapcu da komunalna policija ne prekine korona žurku. Prošle nedelje otkrili su okupljen veći broj ljudi takođe u prigradskom naselju, a pre petnaestak dana prekinuli su korona žurku sa 20 maloletnika, koji su u kafić ulazili uz pomoć šifrovane poruke. I pored stalnih kontrola I drakonskih kazni, praksa kršenja mera se nastavlja.

– U toku poslednja četiri dana mi smo prekontrolisali 886 objekata i uručili smo čak 16 prekršajnih naloga. Reč je o seoskom području gde se uglavnom organizuju žurke, dok smo u gradu imali dva sportska objekta gde je organizovan mali fudbal, a bilo je i kladionica koje su kršile naredbu o radnim vremenu – zaključuje Jekić.

Blic