BANJALUKA, 29.maja – U okviru investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi” danas je u Zalužanima završena gradnja trotoara i biciklističke staze uz centralnu saobraćajnicu u ovom naselju. Godinama unazad, izgradnja ovih staza uz izuzetno prometnu saobraćajnicu postavljana je za najveći infrastrukturni prioritet Zalužana.
D7uEddTXYAAop5x

Staze su izgrađene uz Put srpskih branilaca, na dionici od “Hiper-Korta” do Grmečke ulice.

U ovaj projekat uloženo je 670.000 KM, a novac je obezbjeđen po projektu oporavka od poplava iz 2014. godine.

U okviru ovog projekta, izgrađene su pješačka i biciklističke staza, kao i oborinska kanalizacija u dužini od jednog kilometra.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novoizgrađenu stazu, naglasio je da je još prošle godine, uz ovu saobraćajnicu, počela izgradnja još jedne pješačke i biciklističke staze

 

.D7uEdc-W4AE1oGY

– Prošle godine smo na ovom putu počeli gradnju trotoara, sa druge strane, odnosno od pružnog prelaza u Zalužanima i naš sljedeći zadatak u ovom naselju jeste da se spoje ove dvije dionice i da na taj način trajno riješimo ovaj problem – istakao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Zalužani Radivoje Šušnjar naglasio je da je izgradnja ovih staza od izuzetne važnosti za stanovnike ovog naselja.

– Gradskoj upravi dugujemo zahvalnost za realizaciju ovog projekta, pogotovo što smo dugo čekali na izgradnju tih staza. Sljedeći naš prioritet biće upravo da se nastavi gradnja ovih staza i time obezbjedi bezbjedno kretanje pješaka i biciklista – istakao je Šušnjar.

 

RTRS