LAKTAŠI, 18. februara – Јavni fond za dječiju zaštitu počeo je sa realizacijom projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” za ovu godinu raspisivanjem konkursa za odabir djece, vaspitača i stručnog osoblja koji će učestvovati u ovom projektu.
Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske - Foto: Screenshot

Јavni fond za dječiju zaštitu Republike SrpskeFoto: Screenshot

Projekat se realizuje na Crnogorskom primorju u prostoru Omladinskog hostela “Užice” u Bečićima od 30. maja do 22. septembra u 13 smjena.

Konkursi koji su objavljeni u dnevnom listu “Glas Srpske” mogu se preuzeti i na internet stranici Fonda /jfdz.org/.

Rok za dostavu dokumentacije je 17. mart.

Prijavni obrasci dostupni su i u mjesno nadležnim centrima za socijalni rad i službama socijalne i dječije zaštite, kao i na internet stranici Fonda u dijelu Prava/Socijalizacija djece Srpske.

Projekat “Socijalizacije djece Republike Srpske” realizuje se od 2002. godine i za prethodnih 18 godina obuhvatio je više od 32 000 lica – djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

Riječ je o djeci osjetljivih kategorija, prije svega iz socijalno ugroženih porodica koja su korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, iz porodica boračkih kategorija, djeci sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci i talentovanim sportistima.

– Različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost ovog projekta i u službi su ostvarenja projektnih ciljeva kao što su razvijanju empatije, podrške vršnjačkom druženju i integraciji, te socijalizaciji djece u svakom smislu – ističe se u saopštenju Fonda.

Kako se navodi, ovaj kvalitet su prepoznali i Vlada Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite koji godinama podržavaju ovu aktivnost Fonda, u najboljem interesu djece Republike Srpske.

Iz Fonda za dječiju zaštitu su pozvali zainteresovane roditelje da, ukoliko ispunjavaju uslove, prijave djecu u centre za socijalni rad u svojim opštinama prebivališta ili da se prijave u udruženja ili organizacije čiji su članovi.

Poziv je upućen i zainteresovanim prosvjetnim radnicima, pedagozima, psiholozima i socijalnim radnicima da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja.

Djeca ratnih vojnih invalida sa područja opštine Laktaši, mogu da se jave u Udruženje ratnih invalida Laktaši, radi popunjavanja Zahtjeva.

 

RTRS