LAKTAŠI, 25. maja- U februaru ove godine, KP “Komunalac” u saradnji sa organizacijom “Mozaik prijateljstva”  postavio je kontejnere za odjeću i obuću: dva u centru Laktaša i jedan kod MZ Trn.

Sva prikupljena odjeća i obuća se donira u humanitarne svrhe.

Inače, ovo je prvi projekat u BiH urađen po uzoru na države EU još davne 2017. godine. Zemlje u okruženju i šire imaju kontejnere u koje ubacuju garderobu, iz kojih se kasnije ona podijeli onima kojima je najpotrebnija. Sistem po kojem se ovaj projekat realizuje do sada je opravdao svoje postojanje, i mnogo je onih kojima je bio od pomoći.

Ono što nas je iznenadilo je saopštenje iz organizacije “Mozaik prijateljstva” u kojem se apeluje na građane da u pomenute kontejnere ne ubacuju svoje smeće!

Naime, desilo se da su u jednom od kontejnera postavljenim na području Gradiške, Banjaluke i Laktaša, pronašli prljavo radno odijelo umazano od boja i lakova, zajedno sa kantom od boje.

Prenosimo saopštenje u cijelosti:

“MOLIMO SVE GRAĐANE GRADIŠKE ,BANJA LUKE I LAKTAŠA DA U NAŠE KONTEJNERE ZA GARDEROBU I OBUĆU NE UBACUJU SVOJE SMEĆE!
DANAS JE NAĐENO RADNO ODIJELO UMAZANO OD BOJA I LAKOVA ,ZAJČDNO SA KANTOM OD BOJE ,UBACENO U KONTEJNER!
NEMOJTE,MOLIM VAS,OVAKVO NEŠTO JE MAKSIMALNO NEPOŠTOVANJE TRUDA I RADA NAŠIH VOLONTERA ZADUŽENIH ZA PRAŽNJENJE KONTEJNERA KOJE JE MOZAIK PRAVIO,VARIO,LAKIRAO PO UGLEDU NA SVJETSKE STANDARDE!
U NADI DA ĆETE ISPOŠTOVATI MOLBU,UNAPRIJED ZAHVALJUJEMO!!!”