LAKTAŠI, 08. februara – S ciljem provjere poštovanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, a u pogledu sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, policija je u ugostiteljskim objektima proteklog vikenda evidentirali tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopšteno je iz MUP RS

Službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad su 5. februara u 21.30 časova kontrolisali ugostiteljski objekat u Mrkonjić Gradu, gdje je zatečeno 87 gostiju. Istoga dana, u 23.15 časova službenici Policijske stanice Ugljevik kontrolisali su ugostiteljski objekat u Ugljeviku, gdje su zatečena 22 gosta, iako je radno vrijeme objekta bilo do 22 časa. Policijski službenici Policjske stanice Teslić i Komunalne policije su 6. februara, u 22.55 časova, u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 86 osoba. O ovome su obaviješteni dežurni tužioci Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, Okružnog tužilaštva u Bijeljini i Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji su se izjasnili da se radio o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije“, saopšteno je iz MUP RS.

Policijski službenici su u ovoj godini evidentirali i 192 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

– Pozivamo građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi. S ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti – poručuju iz ovog ministarstva.

Srpskainfo