Titulu “Jablan” na ovogodišnjem, 56. Kočićevom zboru na Manjači, ponio je Žuja, bik “teškaš” Ante Tubića iz Liskovice kod Mrkonjić Grada, dok je u srednjoj kategoriji pobjednik bik Mesi, poznatog uzgajivača Stipe Bilandžije.

Bodljavina bikova, centralni događaj na narodnom zborovanju u Stričićima, kojim je završena sedmodnevna manifestacija Kočićev zbor, okončana je kako dolikuje: u prijateljskoj atmosferi i bez incidenata.

Potvdio je to za Srspkainfo Dušan Savanović Savan, predsjednik Koridaškog udruženja “Jablan” i dugogodišnji organizator sportskih takmičenja, uključujući i bodljavinu bikova, na Kočićevom zboru.

– Najveće iznenađenje je bio bik Roki, vlasnika Steve Kličkovića sa Grmeča, koji je u žestokoj konkurenciji osvojio drugo mjesto u teškoj kategoriji – rekao je Savan za Srpskainfo.

Najvažnije je, dodaje on, da je bodljavina bikova prošla u tradicionalno prijateljskoj atmosferi i bez ijednog incidenta, te da su se svi uzgajivači i vlasnici bikova, kao i ranijih godina, sastali pod šatorom da zajedno proslave pobjedu favorita.

U srednjoj kategoriji je pobijedio bik Mesi, Stipe Bilandžije, a drugi je bio Medonja, vlasništvo Jove Vođevića Dumana.

FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA

Duman, koji je dugogodišnji miljenik publike na Kočićevom zboru, tako je još jednom izvisio, u svom dugogodišnjem, upornom, nastojanju da se domogne titule.

Podsjećamo, Duman je od vlasnika Mesne industrije “Bajra” iz Travnika za 15.000 evra kupio bika pobjednika iz 2019. godine. Tri njegova bika su, u srednjoj i teškoj kategoriji, kao potencijalni favoriti, ušli u finale ovogodišnje koride, ali sve to mu nije pomoglo da osvoji titulu.

– Idemo dalje, ja ne odustajem, biće zbora i dogodine – poručio je za čitaoce Srpskainfo Duman, Krajišnik koji već decenijama živi u mjestu Vels u Austriji i bavi se preprodajom polovnih automobila.

Pobjednik ovogodišnjeg Kočićevog zbora, bik Žuja Ante Tubića, stari je šampion. Titulu “Jablan” je, kako je potvrdio Savanović, ovaj bik ponio treći put uzastopno.

Srpskainfo