LAKTAŠI, 07. oktobra – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 142 osobe u Republici Srpskoj, a polovina novozaraženih je iz Banjaluke.

KORONA HARA SRPSKOM Zaraženo još 142 ljudi, pola iz Banjaluke
FOTO: ROB ENGELAAR/EPA

Kako je saopšteno iz Institututa za javno zdravstvo Republike Srpske, u ovom institutu, te u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 672 laboratorijskih uzoraka.

Među zaraženima je o 69 muških i 73 ženske osobe, od kojih je 45 mlađe, 81 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 73 osobe su iz Banjaluke, po osam iz Zvornika i Pala, po sedam iz Bijeljine, Laktaša, Teslića i Foče, po tri iz Višegrada, Kotor Varoša, Sokoca i Čelinca, po dve iz Doboja i Prnjavora i po jedna iz Broda, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrova, Prijedora, Ribnika i Čajniča.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.848 slučajeva virusa, a preminulo je ukupno 318 osoba kod kojih je potvrđen test na koronu. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.670 osoba, a testirano je ukupno 83.083 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 189, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 62, a u opštim bolnicama 127.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.508 osoba, a nadzor je završen kod 61.892 osobe.

Srpskainfo