LAKTAŠI, 15. decembra – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS su proteklog vikenda, kontrolišući poštovanje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije na planu sprečavanja širenja virusa korona, u ugostiteljskom objektu u Aleksandrovcu evidentirali krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Na tom planu je u Srpskoj obavljeno više kontrola ugostiteljskih objekata, a službenici Policijske stanice Laktaši su u objektu u Aleksandrovcu zatekli ukupno 75 gostiju, saopšteno je iz MUP-a.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – navedeno je u saopštenju.

MUP Srpske poziva građane da nadležnima prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Pripadnici MUP-a će, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima čiji je cilj sprečavanje širenja virusa među stanovništvom, te sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Srpskainfo

1 KOMENTAR

  1. Zašto niko ne obavljuje imena ovih objekata?
    Imamo valjda i mi neupućeni pravo znati gdje se može otići na zabavu?

Comments are closed.