KOSOVSKA MITROVICA, 28. maja – Dvojica Srba, ranjenih jutros u Zubinom potoku u pucnjavi pripadnika kosovske policije, Boban Janićijević (43) i Radenko Milovanović (40), koji su primljeni u KCB Kosovska Mitrovica, stabilno su i van životne opasnosti.

Косовска Митровица - грађани на Трг

Janićijević je primljen sa otvorenim povredama lijeve potkoljenice, a Milovanović sa zatvorenim povredama desne potkoljenice, rekao je Tanjugu zamjenik direktora KCB Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Oba pacijenta su, kako je dodao, u stabilnom stanju, i u toku su dijagnostički procesi.

– Imamo informacije iz Doma zdravlja Zubin Potok da ima dosta građana koji su doživjeli lakše tjelesne povrede i podatke da je načinjena velika materijalna šteta na kućama i objektima u opštini Zubin potok i na vozilima koja su bila uredno parkirana pored puta – rekao je Elek.

On kaže da još uvijek nemaju informacije o tačnom broju povrijeđenih prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU.

 

– U više navrata smo pokušali da uspostavimo veze sa opštinom Zubin Potok, ali te veze su bile ometane. Ovi pacijenti su povrijeđeni dva-tri sata prije nego što su doveženi u KCB, jer je postojala opstrukcija od strane specijalnih jedinica ROSU da se oni prevezu do Kliničko-bolničkog centra pa su morali da budu zbrinuti u Domu zdravlja Zubin potok, jer je taj pravac bio zatvoren čak i za transport pacijenata – objasnio je Elek.

On očekuje još pacijenata i naglašava da su svi ljekari spremni.

– Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povrijeđenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar – rekao je Elek i dodao da su dobili informaciju i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posljedica srčanog udara kada je čuo za događaje.

Informacije koje pristužu iz Zubinog Potoka govore da je sedam osoba, slučajnih prolaznika, pretučeno i prevedeno i da je načinjena ogromna materijalna šteta. Posljednja informacija je da su se jedince ROSU povukle iz Zubinog potoka.

 

Srpskainfo