PRIJEDOR, 18. oktobra – Prijedorčani koji su osumnjičeni za krađu 67 pasa iz azila u mjestu Kalajevo odlučili su da prekrše zakon kako bi životinjama pružili bolje utočište od onoga koje su imali, saznaje Srpskainfo.

azil-za-pse

Odlično obaviješteni izvor Srpskainfo otkriva da se troje Prijedorčana odlučilo za krađu iz milosrđa, jer su bili revoltirani uslovima u kojima su držani psi u azilu.

Nakon dogovora, Ina R, Spomenka D. i Dragan K. provalili su u junu ove godine metalne boksove u azilu i ukrali 24 šteneta i 43 odrasla psa, koji su bili vlasništvo komunalnog preduzeća iz Prijedora. Ovo preduzeće je procijenilo materijalnu štetu od 1.450 maraka.

 

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičeni u toku noći 19/20. juna ove godine u mjestu Kalajevo, sa unaprijed stvorenom namjerom, iz azila za pse otuđili ukupno 67 pasa koji su se nalazili u obezbijeđenim metalnim boksovima, čime je komunalnom preduzeću iz Prijedora pričinjena materijalna šteta od oko 1.450 maraka – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U saopštenju se dodaje da je o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i teške krađe.