LAKTAŠI, 16. februara – POZNATI metereolog Đorđe Đurić oglasio se na Fejsbuku i dao najavu vremena do kraja meseca.

Evo šta nas po njemu očekuje u drugoj polovni februara.

– Nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneće nam porast temperatura i povratak znatno toplijeg vremena. Minimalne jutarnje temperature kretale su se tokom vikenda od -13 do -7°C, u Beogradu do -8°C, a na Kopaoniku je bilo čak -19°C. Subjektivni osećaj na Kopaoniku iznosio je i do -30°C. I maksimalne dnevne temperature tokom većeg dela vikenda ostale su u “minusu”, jedino su na severu Srbije prešle u koji stepen iznad nule.

Ove sedmice očekuje nas znatno toplije vreme. Ipak, još u utorak i u sredu ujutro očekuje se umeren do jak mraz, pa će tako jutarnja temperatura u utorak biti od -15°C na jugoistoku do -5°C na severozapadu zemlje, a u sredu od -13°C na jugoistoku do -3°C na severozapadu Srbije. Minimalna temperatura u Beogradu biće od -5 do -3°C. Već tokom dana očekuju se više temperature, pa će maksimalna dnevna u sredu biti od 0 do 6°C, a u sredu osetno toplije, uz temperature oko, pa i preko 10°C. Utorak će na severu i zapadu Srbije biti umereno oblačan, a na jugu i istoku sunčan. U sredu se sa severa očekuje prolazno naoblačenje, uz slabu kišu u južnim i centralnim predelima, a slab sneg na planinama.

U četvrtak suvo i uglavnom pretežno sunčano, uz slab jutarnji mraz.

U petak novo prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C. Ne očekuju se značajnije količine padavina.

Za vikend nas očekuje suvo, u nedelju i veoma toplo vreme, a maksimalna temperatura u nedelju biće i do 15°C.

Prema trenutnim prognozama, sledeće sedmice biće relativno toplo za kraj februara, uz temperature iznad prosečnih vrednosti. Dakle, do kraja februara ne očekuju nas zimski vremenski uslovi, a najhladniji deo ove više nego blage zime je uveliko iza nas.

Novosti.rs