Sabaheta Džindo (62) iz Sarajeva, poznatija kao kraljica džeparoša, osuđena je u banjalučkom Osnovnom sudu na pet mjeseci zatvora, saznaje Srpskainfo.

Pored zatvorske kazne, kraljici džeparoša je zbog višestrukog poremećaja ličnosti izrečena i bezbjednosna mjera psihijatrijskog liječenja. Ova mjera trajaće dvije godine, a počeće se primjenjivati nakon pravosnažnosti presude.

– Sabaheti Džindo se izriče mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, uz uključenje optužene u psihijatrijsko-psihološki tretman adekvatan njenom specifičnom poremećaju ličnosti. On je kvalifikovan kao mješoviti poremećaj ličnosti, koji čine neki simptomi šizoidnog poremećaja ličnosti i histrioničnog poremećaja, te nekoliko simptoma iz emocionalno nestabilnog i paranoidnog poremećaja ličnosti – navodi se u presudi Osnovnog suda u Banjaluci.

Džindo je u potpunosti priznala krivicu za krađu novca u septembru prošle godine u centru Banjaluke. Olakšavajuća okolnost prilikom odmjeravanja visine zatvorske kazne bila je ta što je Džindo vratila sav ukradeni novac Banjalučanki.

Džindo je priznala da je 2. septembra prošle godine oko 14.40 došla u frizerski salon “Bob Lob” u Banjaluci tražeći termin za feniranje i broj telefona salona. Kada je vlasnica Gorana M. otvorila ladicu, Džindo je “snimila” novčanik, nakon čega je zatražila od vlasnice da joj donese ubrus iz toaleta. Iskoristivši odlazak vlasnice do toaleta, Džindo je otvorila ladicu i iz novčanika ukrala iznos od 2.350 KM u apoenima od po 50 maraka.

Kretanje kraljice džeparoša nakon pljačke u frizerskom salonu snimile su bezbjednosne kamere na Muzeju Republike Srpske, što je policiji olakšalo prikupljanje materijalnih dokaza i hapšenje u konkretnom slučaju.

Džindo je do sada hapšena i osuđivana u mnogim gradovima BiH zbog krađe novca, ali je to nije spriječilo da nastavi sa istim kriminalnim radnjama. Tako je, prije krađe u Banjaluci, policija utvrdila da je Džindo tokom avgusta prošle godine na području Doboja počinila dva krivična dijela.

Prvo je 6. avgusta prijavljeno da je nepoznata ženska osoba iz butika ukrala kovertu u kojoj je bilo 700 maraka. Zatim je 20. avgusta radnica u prodavnici prijavila da je nepoznata žena iskoristila njenu nepažnju i iz torbe ukrala novčanik i 250 maraka.