LAKTAŠI, 18. decembra –  Na području Mrkonjić Grada, Kneževa, Istočnog Sarajeva, Sokoca i Foče zbog snijega koji pada jutros se vozi po zasniježenim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

snijeg na putu

U Federaciji BiH zbog intenzivnih snježnih padavina otežano se saobraća na putnim pravcima Blažuj-Tarčin-Konjic, Semizovac-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Livno-Šujica-Kupres, Livno-Glamoč-Mliništa, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ.

Na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova jači udari vjetra stvaraju snježne nanose.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to potrebno.

Na dionicama koje prolaze kroz kotline, uz rijeke i preko prevoja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost i preglednost puta, pa se vozačima savjetuje dodatan oprez.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukršatanja sa magistralnim putem.

Zbog izgradnje mosta u Krepšiću do 31. decembra obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske/. Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija regionalnim putem Brčko-Cerik, lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica zbog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila u ulicama 27. marta i Srpske vojske. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija isključivo obilaznicom.

Na magistralnom putu na dionici LJubogošta-Pale zbog sanacije u tunelu Kalovita Brda potpuno je obustavljen saobraćaj i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je planirana sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena predmetnim radovima, ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja su preusmjerena na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

I dalje traju radovi na dionici Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Radovi se izvode i na dijelu magistralnog puta u gradskoj zoni u Nevesinju zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

U Banjaluci će danas zbog održavanja manifestacije “Zimzograd” od 8.30 do 20.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Milana Tepića do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać.

U Federaciji Bih saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, zbog odrona na magistralnim putevima Jablanica-Prozor i Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta Olovo-Ribnica.

Na auto-putu Sarajevo sjever-Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

 

Srna