LAKTAŠI, 22. januara – Fudbaleri Laktaša u značajno promijenjenom sastavu su počeli pripreme za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.


Ekipu su tokom zimskog prelaznog roka napustili Džafo Hadžić, Marino Matić, Amar Smailović, Rade Džombić, Srđan Janjetović dok se David Vuković vratio sa pozajmice u Borac. Za sad su novi igrači Branko Rosić i Aleksandar Petrović.

Trener Miljan Bajić ističe da prelazni rok još nije gotov za njegovu ekipu.

– Očekujem još jednog ili dva igrača u ovom prelaznom roku kako bi zaoštrili konkurenciju u timu. Kompletne pripreme obavićemo na našem terenu uz odigravanje šest kontrolnih mečeva, što mislim da je dovoljno da u pravom ritmu dočekamo nastavak šampionata – istakao je trener Miljan Bajić.

Laktaši će tokom priprema imati i duel Kupa BiH gdje će igrati protiv Posušja 10. februara.

– Prvi kontrolni meč smo zakazali za 27. januar kada ćemo igrati protiv juniorske ekipe Borca. Zatim nam 29. januara slijedi duel protiv tuzlanske Slobode. Imaćemo još i provjeru protiv Kozare 3. februara pred duel Kupa BiH protiv Posušja. Zatim ćemo igrati još sa Željezničar sport timom, dok je generalna proba duel protiv Toška, 24. februara – istakao je trener Laktaša.

Laktaši su prvi dio šampionata završili na drugoj poziciji sa tri boda manje u odnosu na vodeći Radnik. Njihovi rivali su se značajno pojačali u borbi za titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

– Naša je želja da budemo u samom vrhu i da prvenstvo učinimo zanimljivim i da se borimo do kraja. Mislim da ćemo u tome uspjeti i da nijednom rivalu neće biti lako protiv nas – dodao je Bajić.