“Presretači” su na putevima pod kontrolom Policijske uprave Banjaluka uhvatili rekordera koji je u mjestu Zabrđe kod Kotor Varoša vozio 175 kilometara na čas.

Na spornoj dionici, inače je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.

– U okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju koja se organizuje na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka takozvanim “presretačima” od prvog do 20. januara ove godine evidentirano je 275 prekršaja prekoračenja brzine – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju su ujedno navedena najveća prekoračenja brzine, pa se tako na prvom mjestu našao vozač iz Zabrđa.

Nakon njega je nesavjesni vozač koji je uhvaćen u Mišinom Hanu pri brzini od 117 kilometara na čas, na dionici puta gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.

“Presretači” su mjestu Glamočani kod Laktaša “uhvatili” vozača koji je vozio brzinom od 138 km/h na ograničenju od 100 km/h.

– Podsjećamo da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila tzv. „presretači“ vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu. Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani – naveli su iz PU Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da će Policijska uprava Banjaluka i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu navedenih mobilnih radarskih sistema.

Policija je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.