BANJALUKA, 20. juna – Kružni tok u naselju Lauš kod restorana “Sirano” sinoć je svečano otvoren uz mnogobrojne građane i goste koji su se okupili.

   kruzni

Ovaj kružni tok su svečano otvorili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS i Nenad Nešić, direktor “Puteva RS”.

“Ovo je osma kružna raskrsnica koju smo napravili u našem mandatu i koje su značajno olakšale i ubrzale saobraćaj u gradu u kojem je svake godine sve više vozila”, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, ovo je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u kojoj svaka tri minuta prolazi gradski prevoz.

“Riješen je dugogodišnji problem građana ali se ne zaustavljamo na tome. Radi se na izgradnji nove mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu, kompletne rekonstrukcije ulice Momčila Popovića i još nekoliko velikih projekata koji će olakšati život u ovom naselju”, istakao je Radojičić.

kruzni 1

Neđo Trninić je kazao da je puštena u rad jedna moderna saobraćajnica koja će dosta rasteretiti saobraćaj u gradu.

“Banjaluka sa ovakvim infrastrukturnim i drugim projektima dobija fizionomiju jednog velikog grada a Vlada RS je opredijeljena za ulaganje u velike infrastrukturne projekte”, pojasnio je Trninić.

Nenad Nešić je dodao da grad i “Putevi RS” imaju potpisan sporazum kojim se ovo javno preduzeće obavezuje da finansira izgradnju još tri kružne raskrsnice.

20190619174204590779

“Ovo je samo nastavak uspješne saradnje što pokazuje završetak radova tri dana prije roka, a da nas je vrijeme malo bolje poslužilo završili bi i ranije”, rekao je Nešić.

Ovaj projekat vrijedan 650.000 KM se izvodio u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Izvođač radova je preduzeće “Kozaraputevi” a projekat su finansirali “Putevi RS”.

 

Nezavisne