LAKTAŠI, 13. maja – Republički štab za vanredne situacije RS donio je Zaključak kojim je predviđena mogućnost da osobe koje ulaze u Srpsku mogu boraviti kraće od 14 dana, koliko je propisani period kućne izolacije za osobe koje ulaze u RS, ali i u tom slučaju su obavezni boraviti u kućnoj izolaciji.

Riječ je o dopuni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19 Republičke uprave za inspekcijske poslove RS.

– U skladu sa navedenim dopunama zaključka, osobama koja prilikom ulaska u BiH preko graničnih prelaza na teritoriji Srpske prijavi nadležnom inspektoru da će boraviti u RS kraće od 14 dana, republički inspektor će izdati Rješenje o stavljanju u kućnu izolaciju u kućnoj sredini na prijavljeni broj dana. Osoba kojoj je doneseno Rješenje po ovom osnovu, obavezna je da se prijavi nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi u mjestu boravka u roku od 24 časa od ulaska u RS, a nadležnoj komunalnoj policiji prije napuštanja mjesta boravka prilikom povratka u inostranstvo – saopštili su iz Inspektorata RS, naglasivši da će poštivanje mjere kućne izolacije kontrolisaće nadležne službe.

– Za kršenje kućne izolacije Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti propisane su novčane kazne. Pozivamo sve osobe koje u narednim danima planiraju dolazak i kraći boravak u Srpskoj, da se pridržavaju izrečene mjere kućne izolacije i ne izlažu riziku od kažnjavanja – poručuju iz Inspektorata RS.

Srpskainfo

2 KOMENTARA

  1. Ja nedolazim. Nepada mi napamet ovde u Americi nema takvih restrikcija samo se pridrzavaju odstojanja.da dodjem na 15 dana I da sjedim u stanu kako kontas da mi neko kupi namirnice hranu I ostalo….zaboravi

Comments are closed.