Većina mladenaca provodi nedelje u planiranju i dogovaranju kako bi dan kada jedno drugom zavetuju odanost ostao upamćen. Ipak, ima i onih koji spletom čudnih okolnosti nikada neće zaboraviti trenutak kada su rekli sudbonosno “da”.

Radenko i Milica iz Čačka su upravo taj drugi primer koji, zbog nesvakidašnjeg kumstva, možda završe i u nekoj knjizi “Verovali ili ne”.

Kum na njihovom venčaju bio je Miloš Lepović, fudbaler Borca iz Čačka, koji je sa saigračima, tri dana ispred gradske uprave štrajkovao glađu.

Dok su fudbaleri koji štrajkuju sedeli pod suncobranom ispred Gradske kuće, prišao im je jedan mladić iz Čačka sa zahtevom da neko od njih bude svedok na venčanju koje počinje za oko 20 minuta.

FOTO: AGENCIJA MNA/MILOŠ LUKIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Kako neki od fudbalera u tom trenutku nisu imali ličnu kartu kod sebe, Miloš Lepović je ustao i pristao da bude jedan od svedoka na venčanju. Venčanje je bilo planira za 13.00 časova u sali Skupštine grada, kojoj su pored matičara, supružnika Radenka i Milice, kuma Miloša Lepovića i drugog kuma, prisustvovala i sedmorica fudbalera u štrajku.

Pošto su novi supružnici izgovorili sudbonosno da, usledio je aplauz, kao i zajedničko fotografisanje. Matičar Uprave grada Čačka izrazila je zadovoljstvo što prisustvuje sklapanju braka na jedan veoma poseban način.

FOTO: AGENCIJA MNA/MILOŠ LUKIĆ / PRIVATNA ARHIVA

– Sedeli smo ovde i momak je prišao, nedostajao mu je jedan svedok kako bi mogao da se venča. Pitao je ko ima dokumenta, ja sam kod sebe imao, pristao sam i prisustvovali smo jednom venčanju. Hteo sam momku da izađem u susret, zadovoljan sam i srećam i uradili smo danas jedan lep čin koji ću sigurno pamtiti do kraja života – rekao je Lepović, novinskoj agenciji MNA.

FOTO: AGENCIJA MNA/MILOŠ LUKIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Bivšim fudbalerima Borca tokom dana jedna Čačanka donela je flaše sa vodom i na simboličan način podržala njihove napore. Kasno sinoć jedan od štrajkača je kolabirao zbog čega je intevenisala Hitna pomoć.

Blic