FENIKS – Porodica iz Arizone je bila iznenađena kada je u plišanoj igrački koju je kupila djetetu pronašla više od 5.000 pilula droge fentanil.

Policija Feniksa je navela da su roditelji djevojčice, kojoj je lutka Glo Vorm bila namijenjena, kupili igračku u prodavnici u El Miražu, u Arizoni, javio je NBC njuz.

Porodica je čim je pronašla pilule pozvala policiju i predala lutku istražiteljima koji će pokušati da utvrde kako je 5.000 tableta fentanila završilo u njoj.

Fentanil je sintetička droga, koja se često miješa sa drugim opasnim drogama, kao što su heroin ili kokain, koji izazivaju stanja slična euforiji, navodi se u saopštenju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Broj smrtnih slučajeva izazvanih sintetičkim opijatima se povećao za 16 procenata u periodu između 2018. i 2019. godine, dodaje CDC.

Ovo nije prvi put da se ilegalne i opasne droge pronalaze u dječjim lutkama. Tako je 2015. jedna žena kupila djetetu ručno pravljenu lutku vrijednu 500 dolara, koja je bila puna kokaina.

Nezavisne