FENIKS – Porodica iz Arizone je bila iznenađena kada je u plišanoj igrački koju je kupila djetetu pronašla više od 5.000 pilula droge fentanil.

Policija Feniksa je navela da su roditelji djevojčice, kojoj je lutka Glo Vorm bila namijenjena, kupili igračku u prodavnici u El Miražu, u Arizoni, javio je NBC njuz.

Porodica je čim je pronašla pilule pozvala policiju i predala lutku istražiteljima koji će pokušati da utvrde kako je 5.000 tableta fentanila završilo u njoj.

Fentanil je sintetička droga, koja se često miješa sa drugim opasnim drogama, kao što su heroin ili kokain, koji izazivaju stanja slična euforiji, navodi se u saopštenju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Broj smrtnih slučajeva izazvanih sintetičkim opijatima se povećao za 16 procenata u periodu između 2018. i 2019. godine, dodaje CDC.

Ovo nije prvi put da se ilegalne i opasne droge pronalaze u dječjim lutkama. Tako je 2015. jedna žena kupila djetetu ručno pravljenu lutku vrijednu 500 dolara, koja je bila puna kokaina.

Nezavisne

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име