LAKTAŠI, 28. decembra – Iz Društva dobrovoljnih davaoca krvi Laktaši, stižu ohrabrujuće vijesti, bar kad je u pitanju humanost. Laktašani su i ovaj put položili ispit humanosti, darujući tečnost koja život znači, u poslednjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, koja je održana u dva navrata, 25. i 28. decembra, 2020. godine.

Na akciju darivanja krvi ukupno se odazvalo 156 davalaca. Nakon obavljenog ljekarskog pregleda krv je dalo 116 davalaca. Pored ovolikog broja učesnika u protekloj akciji, i tokom oktobra i novembra 70 članova Društva dalo je namjenske doze krvi za poznatog primaoca u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS. Ovo su brojke koje pokazuju da naši sugrađani imaju visoku svijest o humanosti i značaju darivanja krvi.

Oraganizatori ove akcije ističu da veliku zahvalnost duguju Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj eparhiji banjalučkoj, parohiji u Laktašima, te protonamjesniku Draganu Topiću i jereju Darki Saviću na velikoj podršci u realizaciji programskih aktivnosti pomenutih udruženja.

“Koristimo priliku da se zahvalimo svim davaocima krvi koji su se tokom čitave godine odazivali na naše pozive u spasavanju ljudskih života, zahvaljujemo se i Opštini Laktaši na ukazanom povjerenju, kao i medijima koji su nam uvijek bili velika podrška tokom svih akcija”, kaže u ime Društva Božica Malinić, te svim građanima želi srećnu i uspješnu Novu godinu.

1 KOMENTAR

  1. Браво за нас хуманисте! Остали
    здрави Лакташани би се требали замислити зашто они нису хумани и што им ми, кад им затреба крв, увијек помогнемо. Лакташи би ,по броју становника,требали имати бар 500 добровољних давалаца крви а немамо ни пола од тога! У петак сам крв дао 71. пут,и ово пишем не да се похвалим него да ме “они који немају времена,боје се игле …” погрешно не схвате.

Comments are closed.