LAKTAŠI, 24. juna – Zbog sumnje da je obio vrata ugostiteljskog objekta u Trnu, kod Laktaša, te odatle uzeo 3.320 KM, kao i da je nedugo prije toga pokušao obiti jedan lokal, policija u Laktašima je izvršila kriminalističku obradu D.S. iz ovog grada.


Iz Policijske uprave Banjaluka navode da su pripadnici Policijske stanice Laktaši, u subotu izvršili kriminalističku obradu D.S. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa.

“Navedeno lice se sumnjiči da je upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovalo na vrata ugostiteljskog objekta u mjestu Trn, grad Laktaši, potom ušlo u unutrašnjost, i tom prilikom je iz ladice u šanku  otuđilo novac u iznosu od 3.320 KM. Takođe, navedeno lice sumnjiči se da je da je u proteklih sedam dana upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovalo na ulazna vrata drugog ugostiteljskog objekta u Laktašima, sa namjerom da uđe u unutršanjost”, navode iz PU Banjaluka.

Dodaju da je na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pretresena kuća i pomoćni objekti, kao i vozila koje koristi D.S. i tada su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.