LAKTAŠI, 22. avgusta – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog vozila marke „VW Transporter“, kojim je upravljalo lice inicijala D.Č. iz Laktaša.


Кontrolom je utvrđeno, da lice D.Č. upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Daljom kontrolom, utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, a za kojim je PU Banjaluka raspisala potragu.

Takođe, utvrđeno je, da je sa navedenim vozilom, na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake, u vremenskom periodu od 15.06. – 21.08.2023. godine, navedeno lice počinilo 39 prekršaja evidentiranih ANPR kamerama.

Provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je da je D.Č. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od oko 4.500 КM.

Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od D.Č. vozilo je oduzeto, te će protiv istog nadležnom sudu biti podnešen Izvještaj o počinjenim prekršajima.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.