LAKTAŠI, 24. oktobra – Ivana Miščević iz Laktaša, jedna je od učesnica predstojećeg izbora za Miss turizma BiH za Miss svijeta. Ne krije sreću i uzbuđenje, ali i ponos. Ponosna što će imati priliku da predstavlja svoj grad.


„Po zanimanju sam diplomirani vaspitač predškolske djece, u toj struci i radim. Smatram da u životu uvijek trebamo sebi dati više mogućnosti i na taj način otvoriti više puteva. Čovjek treba da napreduje i nadograđuje svoje znanje kroz čitav život i nikad se ne oslanja samo na jednu mogućnost. Koliko znaš – toliko vrijediš. Imam tu čast da predstavljam svoj grad Laktaše. Kako sada više nismo opština, nego grad – to mi predstavlja još veće zadovoljstvo“, iskrena je Ivana.

Priznaje da od učešća na ovom takmičenju ne očekuje ništa pretjerano. Lijepo druženje, upoznavanje novih ljudi i sticanje novih iskustava – za nju, sasvim dovoljno.

„Uz to sve, ukoliko se desi još nešto neočekivano smatraću samo dodatkom svemu tome. Ovom svemu sam pristupila zajedno sa djevojkama sa kojima sam već u svijetu modelinga te ukoliko bilo koja od nas ponese neku titulu biću jednako srećna kao da sam je i sama osvojila“, govori ova mlada ljepotica.

Otkriva nam i da joj je Adrijana Lima uzor, bar kada je svijet modelinga u pitanju.

„Kroz sve što sam vidjela u njoj, shvatila sam koliko su žene, zapravo, moćne ne samo intelektualno već i fizički“, kaže Ivana, koja ostalim djevojkama – „konkurenciji“  šalje jaku poruku: „Budite svoje. Imajte cilj i slijedite ga. I pad je uspijeh, jer bitan je pokušaj“! Otkrila nam je i čemu će se posvetiti u danima ispred nas.

„Pored izbora trenutno razmišljam o svakodnivnim aktivnostima koje osmišljam za djecu. Moj primarni posao mi je naravno na prvom mjestu, međutim ljubav prema modelingu mi daje vjetar u leđa da dio sebe dam i na tom polju. To je nešto što me takođe ispunjava i dodatno motiviše da radim na sebi”, ispričala je naša sagovornica.

Na pitanje da li se dovoljno lijepe djevojke prijavljuju za takmičenja u izboru ljepote, odgovara više nego prostojno.

„Smatram da su sve djevojke lijepe na svoj način i da svaka od njih ima taj neki takozvani „ X“ faktor . Ljepota za mene ne predstavlja samo izgled, nju upotpune druge kvalitete koji su čak i bitniji nego ljepota. Budite uporne i istrajte u svojim željama“, poručila je Ivana svim ženama.

Priznala nam je i da je najljepša, po njenom mišljenju, do sada na izboru za Miss Republike Srpske bila Ivona Vučković koja je odnijela pobjedu 2017. godine.

„Što se tiče mojih uzora u svijetu mode istakla bi da ne želim slijepo da pratim trendove i da se mnogo ugledam na već ostvarene modele vec bi htjela stvoriti neki svoj prepoznatljiv kredibilitet“, kaže ona.

Za kraj dodaje da je u svijetu modelinga i ljepote bitno ponašanje na sceni, ali ona akcenat stavlja i na svakodnevnu njegu kao i na trening.

Podjećanja radi, izbor za Miss turizma BiH biće održan 28. oktobra u banjalučkoj Sportskoj dvorani Borik.

Nataša Lakić, BL portal