Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić i Predsjednik Skupštine opštine Saša Popović su ugostili predstavnike renomirane međunarodne firme CarboTech Mubea iz Salzburga.

CarboTech Mubea je firma koja zapošljava više od 14.000 ljudi na 48 lokacija u 20 zemalja svijeta. Preduzeće posluje u oblasti automobilske industrije, a posebno su specijalizovani za komponente šasije, karoseriju i pogona (zavojne opruge, stabilizatori, feluge, kompozitori za šasije i drugo).

Ova kompanija je u potrazi za novom lokacijom za investiranje i proširenje poslovanja, a Laktaše su odabrali kao prvu stanicu za razgovore. Opštinsko rukovodstvo je predstavnicima ove visoko tehnološke kompanije prezentovalo mogućnosti za investiranje i benefite koje opština Laktaši pruža postojećim i budućim investitorima, a ukoliko dođe do realizacije pomenute investicije, zaposlenje će naći više stotina ljudi.

Pored ove kompanije, Opština Laktaši je u pregovorima sa još jednom internacionalnom kompanijom iz oblasti automobilske industrije, što je potvrda kvaliteta usluga i partnerskog odnosa koji Opštinska uprava ima sa privrednicima na putu razvoja lokalne zajednice i povećanja konkurentnosti preduzeća.