LAKTAŠI, 12. septembra – Manifestacija koja okuplja poljoprivredne proizvođače, potrošače i stručnjake za kukuruz i ove godine je organizovana od strane Odsjeka za poljoprivredu Opštine Laktaši. Na makro oglednoj parceli kukuruza u Petoševcima površine dva hektara zasijano je 60 hibrida kukuruza.

Фотографија корисника Opština Laktaši
Proizvođači su imali priliku da obiđu ogled kukuruza i na licu mjesta se informišu o novim tipovima hibrida kukuruza i uoče razlike koje pojedini tipovi ostvaruju u ovim uslovima.
„Do sada sam veoma zadovoljan prinosom kukuruza, zasijao sam preko dunum različitih vrsta. Imam svoju mehanizaciju, pa mi je mnogo lakše, a radim to i iz ljubavi već dvanaest godina i nemam još u planu da odustanem“, rekao je Brkić Drago iz Kriškovaca jedan od poljoprvrednika sa područja opštine Laktaši.
Sjemenske kuće i distributeri koji učesvuju u ovom ogledu su: BC Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja iz Zagreba, „KWS SJEME“ iz Slavonske Požege, ZP Institut Zemun polje iz Zemuna, „SINGENTA AGRO “ iz Gradiške, Poljoprivredni institut Republike Srpske, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, AC hibridi iz Šimanovaca, „AGROPEX“iz Obudovaca, „AGRIS“ Golubinci i „NOVOPROM“ iz Modriče.