LAKTAŠI, 18. avgusta – Laktaško Društvo dobrovoljnih davaoca krvi, nakon sprovedene akcije, na koju se odazvalo 92 davaoca, prikupilo je 69 doza krvi. Iz Društva ističu da je brojka od 69 davaoca, koji su nakon obavljenog ljekarskog pregleda dali krv, u poređenju sa prethodnim akcijama, dosta mala. Razlog tome je svakako ljetni period u kojem je puno teže organizovati akcije darivanja krvi.
Kažu, sezona je godišnjih odmora, dešavaju se i izvjesni zdravstveni problemi, desi se i da poslodavac nema razumijevanja za odsustvo sa posla (pogotovo privatni sektor) pa tako davaoci ne mogu ispuniti svoju humanu misiju. Jedan od problema s kojima se susreću je i aktuelna situacija sa koronom, te proces vakcinacije i revakcinacije zbog kojeg se ne može dati krv.
U sklopu acije, 22 davaoca krv su dali u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS Banjaluka.
Zahvaljujemo se Opštini Laktaši, ATV BL, Glasu Laktaša i parohijskom domu u Laktašima, nagalašavaju iz DDK Laktaši.

1 KOMENTAR

  1. На жалост, мало за једне Лакташе! Све мање од 150-200 давалаца крви је мало кад се узме у обзир број становника. Безосјећајност за здравствене проблеме других је главни узрок тако слабог одзива;лажи о “страху од игле”,недостатку времена,не знању … су сувише наивне!

Comments are closed.