LAKTAŠI, 27. aprila – Laktaši su danas u Omarskoj osvojili zlata vrijedan bod u borbi za opstanak. Početno ispitivanje snaga nije dugo trajalo. Igrao se 11. minut kada Uroš Stamenković odlično proigrava Srđana Glišića, koji perfektno zabija za 0:1 i opštu ekstazu na klupi gostiju.

Pokušao je Stamenković u 25. minuti, ali ispriječila se prečka. Minut kasnije, Saša Bursać u svom kaznenom prostoru ruši domaćeg Ognjena Jaćimovića. Glavni sudija Duško Puvača bez razmišljanja je pokazao na bijelu tačku, a Bursaća poslao na ranije tuširanje. Loptu je uzeo Darko Romanić, šutirao, ali Jovan Kutić je maestralno odbranio.

Gostujuća klupa još jednom je bila u transu. Deset minuta poslije, Anando Krecelj šalje projektil prema golu Laktaša, ali Kutić je na visini zadatka. Pokušala je Omarska i u 43. minuti iz slobodnog udarca, ali šut Jaćimovića zaustavlja nepremostivi Kutić.

U drugom dijelu, igralo se uglavnom na polovini Laktaša. Treći minut nastavka, Panić je u prilici, ali odlični golman Laktaša, Jovan Kutić, i ovu loptu skida. Omarska do izjednačenja dolazi u 67. minuti. Nakon jedne gužve pred vratima Laktaša, lopta se odbija do Ognjena Jaćimovića koji ne propušta da izjednači. Imao je Uroš Stamenković u 82. minuti šansu da riješi utakmicu i Laktašima donese cijeli plijen, ali odbrana domaćih je na vrijeme reagovala i spriječila da lopta završi u mreži. I pored teške situacije koja potresa klub te činjenice da su  više od 60 minuta igrali sa 10 igrača, fudbaleri Laktaša su pokazali zube i do zadnjeg sudijskog zvižduka se bespoštedno borili za grb i boje svog kluba. Posebne zasluge za današnji rezultat idu čuvaru mreže Jovanu Kutiću, koji je i ovaj put odradio vrhunski posao među stativama. U narednom kolu, Omarska dočekuje Liješć, e a Laktaši Mladost iz Donje Slatine.

Omarska – Laktaši 1:1 (0:1)

LAKTAŠI: Kutić, Vrhovac, Keleman B, Bursać, Bajić, Glišić, Savić, Stamenković, Milinović (80’ Lekić), Keleman, Radetić (79’ Erceg). Trener: Miodrag Petković

OMARSKA: Begović, Romanić, Nišević (80’ Rosić), Zdjelar, Romanić B, Panić (61’ Hrvaćanin), Krecelj, Romanić D, Nišević D, Anđić, Jaćimović. Trener: Milenko Vuleta