LAKTAŠI, 31. jula – U okviru Projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“, danas su u Opštini Laktaši potpisani ugovori sa dvadeset korisnika kojima će biti dodjeljeni plastenici, koji uključuju sistem za navodnjavanje, repromaterijal i alat za rad u plastenicima.

38050962_2049743101724743_8450691773738516480_n

Donatori sredstava za realizaciju navedenog projekta su Opština Laktaši i humanitarna organizacija „Muslim Aid Sarajevo“. Na ovaj način, Opština Laktaši podstiče plasteničku proizvodnju koja je jedan od strateških prioriteta Opštine Laktaši kada je poljoprivredna proizvodnja u pitanju.

plastenici

Podsjećamo da je Javni poziv za dodjelu plastenika objavljen u maju mjesecu, ove godine, i da su uslovi za dobijanje plastenika bili specifični. Konkretno,  pravo na učešće u Projektu imali su  socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja opštinе Lаktаši koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.