LAKTAŠI, 27. marta – Koji su prioriteti Laktaša? Djelimičan odgovor dolazi iz opštinske uprave, gdje je, kako sazanajemo održana 15. radna sjednica  Savjeta za privredu i zapošljavanje

.

Teme o kojima se diskutovalo su, rekli bismo, vrlo aktuelne.

Razmatrala se efikasnost procesa izdavanja građevinskih dozvola za drugu polovinu 2018. godine.  Ne dnevnom redu se našla i rasprava o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom i planskim aktivnostima za 2019. godinu,  te kvalitet vode koju isporučuje KP „Budućnost“a.d. Laktaši.

S obzirom na trenutno stanje na lokalnom tržištu rada, najavljena je izrada poslovnog portala Opštine Laktaši kao i potreba za organizovanjem Dana zapošljavanja 2019.godine. Takođe, prisutnim članovima podjeljene su publikacije koje su urađene krajem prošle godine kroz projekat KOOPLokal, a koje se odnose na drvni, metalni i prehrambeni sektor.

Konstruktivna raspava o navedenim temama i zaključci koji su iz toga proizašli, još jednom su potvrdili da je Savjet za privredu i zapošljavanje opštine Laktaši osnovni kanal komunikacije poslovne zajednice i Opštinske uprave opštine Laktaši na čelu sa načelnikom, te je od velikog značaja za zajedničko unapređenje privrednih aktivnosti na području opštine Laktaši, smanjenje nezaposlenosti, privlačenje investicija i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta.