LAKTAŠI, 11. februara – JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši Vas poziva na otvorenje izložbe slika „Boja upletena u misao“ akademske slikarke Marije Bjelošević.

Izložba će biti otvorena u Galeriji JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši, u utorak, 13. februara 2018. godine u 19 časova.
Visokopoziconirani 1 60x80

Na njenim slikama su šume, a umjetnica ističe da je riječ o modernizovanom pejzažu. Neki od radova sa postavke nastali su još dok je bila student Akademije umjetnosti, a i kasnije je nastavila sa tim ciklusom. „Sve ove slike su koloristički jake, uokvirene crnim nonšalantnim crtežom. Mogu se dosta povezati se ekspresionizmom“ – ukazuje slikarka podsjećajući da je za naziv izložbe zaslužan dr Siniša Vidaković koji je pisao tekst za katalog i naslovio ga „Boja upletena u misao“, što se umjetnici dopalo te je tako i nazvala postavku.
„Težina zadatka kojem je prostupila umjetnica ogleda se u variranju jedne te iste teme u čitavom ciklusu, u kojem se pažljivom analizom uočavaju djela koja nose visok pečat intimizma, angažovanosti, kritičkog stava prema životu, lucidnosti, emotivnosti, igre i u krajnjoj konsekvenci i majstorstva, što je potvrđeno samim nazivima djela.“ (dr Siniša Vidaković).

Marija Bjelošević, rođena je u Zvorniku 04.02.1993. godine. Diplomirala 2015. godine na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, smjer slikarstvo, u klasi Vese Sovilja. Trenutno pohađa master studije. Živi u Banjoj Luci.