LAKTAŠI, 17. jula – Nakon objavljene vijesti o projektu “Ponosna kartica”, koji se implementira na području čitave Srpske, samim tim i na području naše opštine Laktaši, obratio nam se veliki broj naših čitaoca sa pitanjem kako aplicirati za pomenutu karticu.

U razgovoru sa predsjednikom fondacije “Za život”, Draganom Dakićem, dobili smo odgovor i smjernice, kako doći do “Ponosne kartice” na najlakši način.

Od 15.07.2020. godine svi stanovnici Republike Srpske koji se staraju o troje ili više djece (od kojih je najmanje jedno maloljetno) mogu da se prijave za Ponosne kartice 2020.

Cilj je da se kroz ovaj projekat omogući višečlanim porodicama korištenje benefita „ponosne kartice“, kod pravnih lica u Republici Srpskoj, u vidu popusta na određene artikle, usluge, kao i i olakšica u određenim sferama društva.

Zamišljeno je da kartica glasi na majku. Izuzetno na druga lica (otac, staratelj).

U PRIJAVNOM OBRAZCU je obavezno označiti grad/opštinu gjde živite.

Dokumentacija potrebna za dobijanje kartice je sledeća:

1. Кućna lista ovjerena u opštini;
2. Rodni listovi djece (mogu i kopije);
3. CIPS Uvjerenje o prebivalištu (samo za lice na koje će glasiti kartica, može kopija);
4. Oba dokumenta koja se nalaze u dnu ovoga linka:
https://zazivot.com/o-fondaciji/politike-zastite-privatnosti-fondacije-za-zivot

Bitno je da dokumentaciju ne šaljete putem email-a ili vibera već putem prijavnog obrazca na našoj web stranici (OVDJE).
Nakon što se provjeri ispunjenost uslova za dobijanje kartice, dobićete email pod naslovom “Dobili ste Ponosnu karticu 2020!” u kojem će biti dalji koraci.

Sve detaljne informacije možete pronaći u viber zajednici, do koje možete doći klikom na ovaj link.