LAKTAŠI, 17. novembra – Laktaši će u skorijoj budućnosti imati mjesto koje će po svom sadržaju biti prilagođeno prvenstveno djeci, a vjerujemo i odraslima i pripadnicima trećeg doba. Popularno Jelića brdo, u kojem su mnoga djetinjstva sakupljala uspomene dobilo je status Park šume, i pred svima nama je zadatak, da ga što ljepše i bolje uredimo.

Jelića brdo

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Laktaši  kažu da je otvoren poziv za zainteresovanu javnost, da se uključi u izradu  programskih smjernica za Projekat pejzažnog uređenja Park šume “Jelića brdo“, novog zaštićenog područja prirode, koje se nalazi u naselju Laktaši.

U narednom periodu planira se izrada projektne dokumentacije za uređenje navedenog područja. Park šuma  planira se urediti kao rekreativna zona naselja sa edukativnim sadržajima za predškolsku i školsku djecu.

Pozivaju se svi zainteresovani da svoje prijedloge o sadržaju i načinu uređenja Park šume, dostave lično u kancelariju 48, drugi sprat Opštine ili putem mejla na mladen.lunic@laktasi.net. Informacije o samom obuhvatu i karakteristikama područja mogu se preuzeti iz Studije za zaštitu Park šume “Jelića brdo“.

 

 Izvor: Opština Laktaši