LAKTAŠI, 24. aprila – Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman izjavio je  da je, uprkos teškom opštem privrednom ambijentu koji dominira cijelom regijom, ova opština ostala prepoznatljiva kao mjesto koje favorizuje inicijativu i sve vrste malih i srednjih preduzeća.

Kodžoman je govoreći na svečanoj akademiji, upriličenoj povodom 23. aprila – Dana opštine, rekao da zahvaljujući svom geografskom položaju, Laktaši imaju odličnu pretpostavku da u potpunosti reafirmišu imidž najbolje lokalne zajednice za poslovanje i iskoristi to kao “odskočnu dasku” ukupnog razvoja.

On je istakao i odličnu infrastrukturu opštine, navodeći kao primjer već izgrađeni autoput Banjaluka – Gradiška, te autoput Banjaluka – Doboj, koji je u izgradnji.

Kodžoman se osvrnuo i na prošlogodišnje poplave, koje su nanijele znatnu štetu ovoj opštini, te naveo da je u tim trenucima bilo mnogo požrtvovanih i humanih ljudi, kojima je zahvalio za spašavanje ljudi i materijalnih dobara.

Načelnik Laktaša zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Srpske, jer su prepoznali i podržali bitne infrastrukturne, komunalne i privredne projekte u ovoj opštini.

Kodžoman je najavio promovisanje novih direktnih investicija s ciljem stvaranja novih radnih mjesta, te istakao da opštinska administracija mora da bude brz i jeftin servis građanima i privrednicima.

U okviru obilježavanja Dana opštine Laktaši položeni su vijenci na spomen-obilježja borcima NOR-a i odbrambeno-oslobodilačkog rata.