LAKTAŠI, 18. decembra – Policijski službenici Laktaša uhapsili su B.A. i I.K. iz Ilidže, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“.


Prilikom obavljanja redovnih zadataka, u mjestu Glamočani, policajci su uočili parkirano putničko vozilo „VW“ u kojem se na mjestu vozača nalazila osoba B.A., a u vozilu su zatečene i četiri osobe afro azijskog porijekla.

Daljim operativnim radom u vezi sa navedenim, policijski službenici su u mjestu Bajinci, opština Srbac, zaustavili i kontrolisali putničko vozilo marke „Opel“ kojim je I.K. upravljao.

Izvršenom kontrolom u vozilu su zatečene četiri osobe afro – azijskog porijekla.

Dežurni inspektor Službe za poslove sa strancima – Terenski centar Banjaluka obaviješten je o navedenom i isti je preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Predmetna putnička vozila, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela su oduzeti uz potvrdu i saglasnost dežurnog sudije Suda BiH, navode iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se protiv B.A. i I.K. nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta u redovnoj prodecuri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.