LAKTAŠI, 12.marta- Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, vršilac direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević i načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić danas su u Laktašima presijecanjem trake svečano u saobraćaj pustili kružnu raskrsnicu sa dijelom magistralnog puta investicione vrijednosti 1.750.000 KM.

Ćorić je rekao novinarima da je ovim projektom, kojim su obuhvaćeni dijelovi magistralnog puta Klašnice–Gradiška i dio koji izlazi na auto-put Banjaluka-Prnjavor, riješen veliki problem u smislu propusnog kapaciteta učesnika u saobraćaju, s obzirom na blizinu Aerodroma Mahovljani.

On je naglasio da je ovaj prijekat realizovan u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom, te da je uprkos pandemiji virusa korona urađen u zacrtanom roku.

“Ovim će biti značajno poboljšana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Zahvaljujem građanima Laktaša i svim učesnicima u saobraćaju koji su imali razumijevanja da zajedno sa nama učestvuju u izgradnji ovog projekta, jer je bila otežana komunikacija za vrijeme njegove gradnje”, dodao je Ćorić.

Kostrešević je naveo da su radovi počeli krajem oktobra prošle godine i svi rokovi za izvođenje radova su bili ispoštovani.

“Na ovom mjestu ne vide se više kilometarske gužve u saobraćaju i učinili smo sve da se protok saobraćaja odvija neometano”, naglasio je Kostrešević.

Bojić je naveo da je ovo kapitalni projekat za ovu opštinu, te da će omogućiti neometan saobraćaj i otvoriti centar Laktaša u saobraćajnom smislu svima koji putuju na relaciji Banjaluka-Gradiška i obrnuto.

“Ovo je jedan od kapitalnih projekata u Laktašima. Mnogo smo stvari uradili krajem prošle godine i slijede nove investicije u narednom periodu, među kojima mogu najaviti i završetak glavnog projekta za izgradnju sportske sale u školi u mjestu Klašnice”, dodao je Bojić.

On je naglasio da je pred ovom opštinom veći investicioni ciklus koji će biti na usluzi građanima u punom kapacitetu.

ATV