LAKTAŠI.27.marta- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, izvršili su pretres na dvije lokacije u Banjaluci i Laktašima, gdje su pronašli i privremeno oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

policija foto

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“, lišeni su slobode D.G.(1999) iz Laktaša i S.P.(1998) iz Banjaluke. Lica su nakon ispitivanja otpuštena na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, protiv njih će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za pomenuto krivično djelo, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Takođe, sa ciljem spriječavanja i otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice za intervencije su, na osnovu operativnih informacija, kod tri lica na različitim lokacijama na području grada Banjaluka pronašli i privremeno oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu kao i bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, te metalnu drobilicu.

Protiv tri lica, nadležnom sudu, biće podnesen izvještaj o počinjenom prekršaju po odredbama Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Izvor: Nezavisne