LAKTAŠI, 9. jula – Vicešampion Republike Srpske ekipa Laktaša želi da u novom prvenstvu napravi dodatni iskorak i dođe do titule, te povratka u Premijer ligu BiH.


Trener Miljan Bajić je na prvoj prozivci imao 26 igrača, a to su bili: Boris Ostojić, Branko Keleman, Dalibor Milić, Dragan Tadić, Dražen Iliktarević, Danijel Gavrić, Ivan Grgić, Ivo da Silva Mendeš, Đorđe Milojević, Miloš Perović, Miloš Babić, Nikola Turanjanin, Nikola Ćebić, Ognjen Škorić, Pavle Glišić, Rikardo Souza Oliveira, Sergej Prodanović, Srđan Mrzić, Stefan Ivanović, Stefan Milojević, Igor Trivić, Vuk Nikolić, David Aćić, Nikola Srdić, Dušan Ćirković i Luka Milisavljević. Opravdano su bili odsutni: Janko Nikolić, Dejan Bosančić i Milan Šikanjić.

Trener Bajić ističe da je igrački kadar blizu kompletiranja i da je dobro što je okosnica ekipe uglavnom sačuvana. Klub su napustili: Bojan Marković, Branko Rosić, Vuk Tešić, Vanja Knežević, Aleksandar Petrović, Sergej Dojčinović i Marko Džajić.

– Uprava je odradila veliki posao u ovom prelaznom roku. Dobili smo ono što smo željeli, tako da smo proširili igrački kadar i dobili raznovrsnost. Ono što me raduje je da smo dobili na brzini, posebno u napadu, tu dosta očekujem od Srđana Mrzića, dok će nam svakako Miloš Perović dosta značiti u realizaciji. Imamo još možda jednu poziciju da riješimo. Prelazni rok je živa stvar, tako da je moguće da dođe još neko pojačanje ako nam se ukaže šansa da u okviru svojih mogućnosti dovedemo kvalitetnog igrača  – rekao je Bajić.

Ekipa će u Laktašima raditi do 24. jula, kada se seli na Zlatibor, gdje će boraviti sedam dana.

– Tokom pripremnog perioda imaćemo šest mečeva, što je dovoljno da se tim uigra i da spremni dočekamo start novog prvenstva. Na početku će u mečevima svi igrači dobiti šansu da se dokažu i izbore za svoje mjesto u timu  -dodao je trener Laktaša.

Nova sezona u Prvoj ligi Republike Srpske startuje 10. avgusta.

Mečevi

Tokom pripremnog perioda ekipa će odigrati šest kontrolnih mečeva. Pred odlazak na Zlatibor rivali će biti BSK (13. jul) i Kozara (20. jul), Sloga Doboj (23. jul), dok se traži rival na srpskoj planini za 27. jul. Zatim 30. jula slijedi meč protiv Banijuasa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je za 3. avgust planirana generalka protiv TOŠK-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име