LAKTAŠI.13.decembra- Skupština opštine Laktaši usvojila je danas Nacrt budžeta za 2017. godinu u iznosu od 15 miliona KM, što je za oko 700.000 KM manje u odnosu na ovu godinu.

SO Laktaši - Foto: RTRS

SO LaktašiFoto: RTRS

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da će umanjenje u budžetu biti ravnomjerno na gotovo svim stavkama, izuzev za socijalne kategorije, gdje će smanjenja biti minimalna.

“Doći će i do smanjenja na naknadama, iako su ove godine plate već smanjivane po osnovu izdvajanja za minuli rad. Јednostavno smo prinuđeni na takve korake”, rekao je Karapetrović novinarima nakon sjednice Skupštine opštine Laktaši.

On je dodao da bi reprogramom obaveza, oštrijom finansijskom disciplinom i konsolidacijom trebalo da se prevaziđe manjak novca u budžetu za narednu godinu.

“Nećemo zapošljavati nove radnike, ali nećemo ni otpuštati stare. Tražićemo prostor za uštede gdje god je to moguće”, rekao je Karapetrović, ističući da će u narednoj godini u Laktašima, zahvaljujući sredstvima EBRD-a, biti izgrađeno nekoliko vodovoda vrijednih oko milion evra.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Boris Spasojević rekao je da su odbornici zadovoljni ponuđenim Nacrtom budžeta za 2017. godinu.

On je naglasio da će i njegova i funkcija potpredsjednika Skupštine opštine biti volonterske, te da će se, osim na naknadama, uštede praviti i po drugim osnovama kako bi najugroženije kategorije građana najmanje osjetile manjak novca u budžetu za narednu godinu.

Izvor: SRNA