LAKTAŠI, 11. decembra – U Poslovnoj zoni Ramići je otvorena radionica za tehničku obradu drveta, namijenjena za obuku radnika u  drvoprerađivačkoj oblasti, u okviru projekta u čijoj je realizaciji učestvovala i Opština Laktaši.

Radionica je opremljena u okviru projekta „Jačanje lokalnih partnerstava za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti“. Ovaj projekat finansira Evropska unija i Međunarodna organizacija rada (ILO), a realizuje ga organizacija „LIR Evolucija“ zajedno sa partnerima: Opštinom Laktaši, Zavodom za zapošljavanje, Pčelarskom zadrugom Krajinamed i Školom učenika u privredi.

Opština Laktaši je u okviru ovog projekta, organizovala Dan zapošljavanja Laktaši, u Sportskoj dvorani u Laktašima 25.05.2018. godine. Takođe, u toku ove godine, sprovedena je anketa, koja je obuhvatila više od 60 privrednika i više od 1000 nezaposlenih lica na području opštine Laktaši, te na osnovu prikupljenih podataka izvršena je analiza tržišta rada za 2018. godinu.

Kroz ovaj i slične projekte, Opština Laktaši ima za cilj pružanje podrške osposobljavanju budućih radnika za tržište rada.

Gradonačelnik Banja Luke,  Igor Radojičić, koji je prisustvovao današnjem otvaranju radionice, rekao je da je Grad dodijelio ovaj prostor Školi učenika u privredi kako bi se mogao realizovati projekat. On je dodao da je Banja Luka, pored ovog, dodijelila još jedan prostor u Ramićima  Šumarskom fakultetu gdje će se, takođe, realizovati slični projekti.