LAKTAŠI, 14.maja – Vodostaj Vrbasa u naselju Trn, ulice Mlinarska, 23. april i Vrbaska, vještačko jezero u Trnu, Stupčevica, dio Bukovice, Turjanica su noćas bili najugoženiji od poplava.

Svi raspoloživi  resursi radili su čitavu noć na odbrani i zaštiti stambenih kuća i dobara. Načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović, rekao je da je u budućnosti neophodno formirati Odjeljenje za civilnu zaštitu na području Trna, te je neophodno uraditi detaljnu analizu riječnih kanala i propusta na tom području, kako bi se moglo preventivno djelovati. Civilna zaštita-ronilački klub, policija, vatrogasci i Štab za vandredne situacije opštine Laktaši su čitavu noć bili u pripravnosti i odgovarali su na svaki upućen poziv.

niovo-rijeka

Iz Štaba najavljuju još jedan talas od HE Bočac, koji će proći kroz ovo područje ali koji ne bi trebao da stvara dodatna plavljenja. Iz Hidrometeorološkog zavoda RS danas u popodnevnim časovima očekuju smanjenje intenziteta padavina, te blago povlačenje vodostaja.

Zbog vandrednog stanja na području Laktaša, Trna i u priobalnim područjima uz rijeke, danas je obustavljena nastava u školama u Trnu i Laktašima. Na ovim područjima ne rade ni vrtići.