LAKTAŠI, 21.marta – Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović donio je Odluku kojom je odobrio novčani iznos od 7.400 konvertibilnih maraka JU Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Laktaši, za nabavku zaštitne opreme.

IMG_20200317_101918_resized_20200317_014933035

„Prije par dana smo bili u posjeti Domu zdravlja, te tom prilikom razgovarali sa direktoricom o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području naše opštine i rekla nam je da je neophodno nabaviti zaštitni materijal kako bi zdravstveni radnici neometano radili posao u ovoj nezahvalnoj situaciji u kojoj se nalazimo“, rekao je Karapetrović.

On je istakao da je Opština spremna da se suoči sa trenutnim problemom i da se zajedničkim snagama mora prevazići problem epidemije.

„Ovo nije jedina donacija koju smo do sad uručili Domu zdravlja, ali nije ni poslednja, tu smo da se pomažemo i da se zajedno izborimo sa ovim virusom koji je, nažalost, zahvatio i našu zemlju“, dodao je Karapetrović.

Štab za vanredne situacije opštine Laktaši, redovno održava sjednice, na kojem se donose mjere, sa ciljem zaštite stanovništva od širenja korona virusa, a zaključno sa jučerašnjim danom, na području Laktaša je pod nadzor stavljeno 300 lica, 170 je u kućnoj izolaciji, a dve osobe su pozitivne na virus korona.

 

Opština Laktaši